Go to main content
Afrikaans
Albanian
Amharic
Arabic
Armenian
Assamese
Aymara
Azerbaijani
Bambara
Basque
Belarusian
Bengali
Bhojpuri
Bosnian
Bulgarian
Catalan
Cebuano
Chichewa
Chinese (Simplified)
Chinese (Traditional)
Corsican
Croatian
Czech
Danish
Dhivehi
Dogri
Dutch
English
Esperanto
Estonian
Ewe
Filipino
Finnish
French
Frisian
Galician
Georgian
German
Greek
Guarani
Gujarati
Haitian Creole
Hausa
Hawaiian
Hebrew
Hindi
Hmong
Hungarian
Icelandic
Igbo
Ilocano
Indonesian
Irish
Italian
Japanese
Javanese
Kannada
Kazakh
Khmer
Kinyarwanda
Konkani
Korean
Krio
Kurdish (Kurmanji)
Kurdish (Sorani)
Kyrgyz
Lao
Latin
Latvian
Lingala
Lithuanian
Luganda
Luxembourgish
Macedonian
Maithili
Malagasy
Malay
Malayalam
Maltese
Maori
Marathi
Meiteilon (Manipuri)
Mizo
Mongolian
Myanmar (Burmese)
Nepali
Norwegian
Odia (Oriya)
Oromo
Pashto
Persian
Polish
Portuguese
Punjabi
Quechua
Romanian
Russian
Samoan
Sanskrit
Scots Gaelic
Sepedi
Serbian
Sesotho
Shona
Sindhi
Sinhala
Slovak
Slovenian
Somali
Spanish
Sundanese
Swahili
Swedish
Tajik
Tamil
Tatar
Telugu
Thai
Tigrinya
Tsonga
Turkish
Turkmen
Twi
Ukrainian
Urdu
Uyghur
Uzbek
Vietnamese
Welsh
Xhosa
Yiddish
Yoruba
Zulu

De organisatie

Koninklijke LV Logistics (LV) is van oorsprong een Nederlands bedrijf. We zijn actief als logistiek dienstverlener en hebben ruim 35 eigen kantoren in 12 landen. In Nederland zijn we gevestigd in Vlaardingen en op Rotterdam Maasvlakte. LVNL bestaat uit 7 operationele afdelingen: Warehousing, Freight Forwarding, Projects, Ferry Services (onbegeleid ferryvervoer van en naar diverse bestemmingen in Europa), Container Trucking, European Road Cargo (open vervoer) en Customs. Deze afdelingen worden ondersteund door de afdelingen HR, Marketing & Communicatie, Finance, ICT, Continuous Improvement en Sales & Business Development. Daarnaast hebben we een eigen vloot van 25 wagens, een trailerpark van circa 150 trailers, een eigen werkplaats plus opslag en circa 22.000 m2 fulfilment center op de Maasvlakte.

Onze visie en strategie voor de komende jaren zijn vastgelegd. We willen de 1ste keus voor onze klanten én onze medewerkers zijn. Optimal Customer Experience, Continuous Improvement, Great Place to Work en Sustainability zijn hierbij onze belangrijkste strategische pijlers. Verder hechten we veel waarde aan onze kernwaarden Family Values, Excellence, Integrity en Accountability.

Wij onderscheiden ons in de markt doordat wij met onze klanten meedenken om tot een optimale oplossing te komen. Daar waar onze branchegenoten stoppen, gaan wij verder voor onze opdrachtgever. Elke keer weer. Dit heeft geresulteerd in een trouwe en ieder jaar groeiende klantenbasis. LV is een informeel bedrijf, waar mensen worden aangemoedigd om ondernemend te zijn en het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Wij zijn op zoek naar een Douane declarant (in opleiding).

Met een kleine 100 medewerkers in Nederland en 700 collega's internationaal, is er genoeg werk te verrichten en is iedere dag anders! 

Als onze Douane Declarant (in opleiding) speel je een cruciale rol in onze logistieke processen en met het bedienen en conform wet en regelgeving informeren van onze klanten!  In deze functie word je in een klein informeel team door onze experts opgeleid tot allround Douane Declarant. Je bent van nature erg nieuwsgierig en wil alles van het mooie vak tot je nemen.

De werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Het verwerken van import-, export- en doorvoerdocumenten voor aangiftes binnen de geldige termijn en conform wettelijke voorschriften.
 • Het informeren van klanten en collega's van andere kantoren, afdelingen en divisies over douaneaangelegenheden en fiscale vertegenwoordiging.
 • Het beantwoorden van vragen van klanten en collega's en het adviseren inzake operationele douaneaangelegenheden.
 • Het verzamelen van aanvullende informatie ten behoeve van douane technische en fiscale aangiften.
 • Dagelijks getraind en opgeleid worden om jezelf nog verder te ontwikkelen op het gebied van Incoterms, inklaringen, tariferingen en al het andere wat het vak van Douane declarant een mooi divers beroep maakt!

Wat breng je mee?

In deze functie is het belangrijk dat je initiatief durft te nemen, secuur bent en de wil om de (interne) klant zo goed mogelijk te bedienen. Je hebt reeds basis kennis van de logistiek en hebt reeds enige ervaring als expediteur en/of op het gebied van douanedocumentatie. Je kunt gestructureerd en nauwkeurig werken, bent integer en bent sterk in het organiseren en coördineren van taken. Daarnaast moet je, ondanks dat we een familie bedrijf uit Vlaardingen zijn, goed kunnen omgaan met de Haagse humor van je twee directe collega's.

Daarnaast heb jij:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Gedegen kennis van Microsoft Office
 • Een basis opleiding binnen de logistiek, met voorkeur aangevuld met de basis opleiding Douanezaken of Assistent Declarant.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Vaardigheid in een een andere Europese taal is een pré.

En bovenal kom je iedere dag met plezier naar je werk op een mooi kantoor met geweldig uitzich!

Wat biedt LV Logistics?

 • Een mooie kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen een organisatie die continu in beweging is, waardoor er volop kansen liggen.
 • Een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week
 • Een competitief salaris in overeenstemming met jouw ervaring/kennis en vakantiegeld.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Cursus- en opleidingsmogelijkheden zijn standaard binnen LV Logistics, maar in deze rol gaan we samen een opleidingsplan aan.

Solliciteren?

Herken je jezelf in het opgestelde profiel en spreekt de functie je aan? Vul dan onderstaand contactformulier in. We komen graag met je in contact!

'Ik heb het enorm naar mijn zin bij LV'

“Ik heb het enorm naar mijn zin bij LV. Ik werk met plezierige collega's die me altijd willen helpen als ik ergens tegenaan loop. LV is een betrokken organisatie die de mensen centraal stelt."

— Larissa - LV Nederland

'Hart op de juiste plek'

"LV is een zeer sociale werkgever met het hart op de juiste plek. Alles is bij ons bespreekbaar en er wordt ook echt naar je geluisterd. In alle lagen van de organisatie heb ik fijne collega’s."

— Wesley - LV Nederland

'Als je werkt in deze sector, doe je er toe'

"Bij LV staat de mens centraal met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. En ik hou van de transportsector, het is de motor van onze economie. Als je werkt in deze sector, doe je er echt toe.”

— Kam-lin - LV Nederland

'Veel afwisseling en dynamiek'

"Ik werk met gezellige mensen in een klein en leuk team. Het werk is internationaal georiënteerd. Met LV hebben we ruim dertig kantoren wereldwijd, dus dat zorgt voor veel afwisseling en dynamiek."

— Tyscha - LV Nederland

'Een echt familiebedrijf'

“LV geeft je de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en daarmee ook bij te dragen aan de verdere groei van het bedrijf. We zijn een echt familiebedrijf en zo gaan we ook met elkaar om”

— Jean-Paul - LV Nederland
John de Wolf gaat een dag mee op de vrachtwagen met Remy van LV